Mammas rödkål

2024-07-26

2

Hej. Här kommer ett gammalt recept på ca 95år..
Det kommer från min svärmors far som han gjorde i unga dar till Julbordet.

Vill ni köra med 2 kg rödkål så dubbla alla tillbehör..
Tiden som jag satt till 1,5 timme att koka, kan behövas koka ev dubbel tid.
Det ska ju bara sjuda, när kålen är mjuk tillsätt resten och börja smaka av och tillsätta kryddor efter behov.

Mammas rödkål
Förberedelsetid

1,5 till 3 timmar

Svårt

medelsvårt

Portioner

julbordet eller påsk

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär röd kålen i 2 cm bitar
  • Lägg i en stor gryta
  • Fyll på med smöret, vatten och saltet
  • När det börjar koka upp lägg i Thesilen Allt kokas i 1,5 till 2,5 timmar eller längre, blir det torrt tillsätt mer vatten. När kålen blivit mjuk tillsätt resten av kryddorna Låt det koka upp igen och smaka av vad som mer behovs ev. ättika, sirap, vitpeppar, salt och socker.

Har du redan gjort det här?

Dela med dig av din feedback

Läckerheter till din inkorg

Njut av handplockade recept och rekommendationer varje vecka

Du kanske också gillar

Vörtbröd utan russin
0
Jul kok

Vörtbröd utan russin

  • 2 bröd
  • 60-75 minuter
Ernst fyllda julkalkon
0
Jul kok

Ernst fyllda julkalkon

  • 4 personer
  • 2 timmar 30 minuter
Ernsts Vörtbröd
0
Jul kok

Ernsts Vörtbröd

  • 2 goa bröd till julbordet
  • 140 minuter

0 Kommentar(er)

Logga in för att skriva en kommentar