Recept på klassisk pizzasallad - lyckas hemma med en sallad precis som hos pizzerieorna! Billigt, gott, enkelt.
Förberedelsetid
Ca 25 minuter
Svårt
lätt lagat
Portioner
Till pizzan
Ingredienser
Instruktioner
Finstrimla vitkålen.
Tips -- Du kan med fördel använda osthyveln för att strima kålen!
Lägg kålen i en bunke och ”massera” in saltet rejält med båda händerna. Låt stå i 20 min
Blanda in oljan, vinägern och vattnet i kålen. Krydda med grovmalen svartpeppar efter tycke och smak. Vill du, så kan du även ha med lite torkad oregano eller inlagd paprika. Precis som på pizzeria!
Tips – Du gör pizzasalladen helst dagen före servering, och låter den dra sig i kylskåp under natten för bästa smak. Använder du färsk paprika så håller sig salladen fräsch bara någon dag. Med inlagd paprika så klarar sig salladen i flera dagar. Utan paprika så är salladen fräsch i en vecka, om den förvaras kyld.