Krispig Friterad Blomkål

2025-09-10

0

Hej. Nått jag hittade på nätet, provade även med Brocoli och det var kanon gott, testa med morötts pinnar också

Krispig Friterad Blomkål
Förberedelsetid

Förber. 15 min, Tillagning 25 min, Tot 40 Min.

Svårt

medelsvårt

Portioner

 4 Personer 

Ingredienser

Instruktioner

  • ----- Förbered blomkålen -----
  • Tvätta blomkålen noggrant
  • Skär i Munfullstora blomhuvuden
  • Torka noggrant med en pappershandduk (detta är mycket viktigt för att bibehålla krispigheten!)
  • ----- Förbered paneringsskålen -----
  • Blanda mjöl, salt och peppar i en skål.
  • Vispa äggen i en annan skål.
  • Blanda panko-ströbröd, riven parmesanost, italienska örter och hackad persilja i en tredje skål.
  • ----- Paneringsprocess -----
  • Doppa varje blomkålsbukett i mjöl och skaka av överflödigt mjöl.
  • Doppa i uppvispade ägg.
  • Doppa ströbrödet noggrant i den kryddade blandningen. ströbröd
  • Lägg de panerade blomkålsbuketterna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
  • ----- Rostning -----
  • Värm ugnen till 220 °C. vanlig ugn
  • Torka den panerade blomkålen med olivolja.
  • Rosta i 20–25 minuter och vänd halvvägs.
  • Se till att skorpan blir gyllenbrun och krispig.
  • ----- Förbered dippsåsen. -----
  • Blanda gräddfil och grekisk yoghurt.
  • Tillsätt den hackade persiljan.
  • Krydda med salt, peppar och en skvätt citronsaft. Blanda tills allt är väl blandat.

Har du redan gjort det här?

Dela med dig av din feedback

Läckerheter till din inkorg

Njut av handplockade recept och rekommendationer varje vecka

Du kanske också gillar

Tikka masala med linser och pannoumi Linsgryta
0
Vegetariska maträtter

Tikka masala med linser och pannoumi Linsgryta

  • 2 personer, för 4 pers dubbla allt
  • ca 30-40 minuter

0 Kommentar(er)

Logga in för att skriva en kommentar