Torskrygg i bacon- och gräslökssås

2025-06-17

2

Krämig fiskgratäng med rökig bacon och fräsch gräslök med ost på toppen...

Torskrygg i bacon- och gräslökssås
Förberedelsetid

45 minuter

Svårt

lätt lagat

Portioner

 4 Person(er) 

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Tina torskryggen om den är fryst och pressa försiktigt ur överflödigt vatten.
  • Salta och peppra fiskbitarna och lägg dem i en ugnsform.
  • Strimla bacon och fräs tillsammans med schalottenlök i lite smör tills allt fått färg.
  • Blanda bacon- och lökfräset med grädde, crème fraiche, dijonsenap och gräslök.
  • Häll blandningen över torskbitarna i formen.
  • Strö över riven ost.
  • Gratinera mitt i ugnen i cirka 20 minuter tills ytan är gyllene och fisken genomstekt.
  • Servera med potatis, ris eller ett gott bröd.

Har du redan gjort det här?

Dela med dig av din feedback

Läckerheter till din inkorg

Njut av handplockade recept och rekommendationer varje vecka

Du kanske också gillar

Torskköttbullar med Kaviarsås
0
Fisk o skaldjur

Torskköttbullar med Kaviarsås

  • 4 personer
  • 45 minuter
Sjötunga Walewska
0
Fisk o skaldjur

Sjötunga Walewska

  • 4 personer
  • Förb. 20 min, Tilllag.25 min, Tot. 45 min
Lax i ugn
1
Fisk o skaldjur

Lax i ugn

  • 4 personer
  • 40 minuter
Torsk i gräddsås i ugn
1
Fisk o skaldjur

Torsk i gräddsås i ugn

  • 4 personer
  • 35 minuter
Sjötunga på I ungn eller på planka
0
Fisk o skaldjur

Sjötunga på I ungn eller på planka

  • 4 st
  • 45 min
Stekt torsk med ärter och skivat smör
0
Fisk o skaldjur

Stekt torsk med ärter och skivat smör

  • 4 st
  • 30 minuter

0 Kommentar(er)

Logga in för att skriva en kommentar