Napolitansk pizza Deg

2025-09-20

1

Denna pizza rekommenderar jag att du kalljäser i kylen i minst 48 timmar men för bästa resultat hela 72 timmar. Och får du inte tag på ett TIPO 00 mjöl så går det bra att använda vanligt vetemjöl. Men dra då av 10% av vattenmängden då detta mjöl inte klara av att binda lika mycket vatten som TIPO 00.

Nedan recept gäller för 200g, 4 st pizzabollar för att passa i en HEMMA pizza ugn.

Tack till www.ettgottland.se för detta recept, se videon 1 nedan...

video 2 hur man bakar pizza på bakstål i ugnen

 

Förberedelsetid

Min 48 timmar

Svårt

lätt lagat

Portioner

 4 Pizzor 

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att tappa upp vattnet en bunke eller i en köksmaskin, viktigt att det är kallt vatten. Tillsätt saltet och lös upp detta i vattnet.
  • Ha i ca 10% av mjölet och rör ihop till en slät smet. Detta måste du göra för att skapa en barriär mellan jästet och saltet som annars inte gillar varandra. Nu kan du ha i jästen och låt maskinen jobba tills det är helt upplöst.
  • Tillsätt resten av mjölet och knåda degen i ca 10-20 minuter. Forma till en stor degboll.
  • Olja en behållare och lägg i degen. Täck behållaren med plastfilm eller ännu bättre använder du dig av en behållare med lufttätt lock.
  • Ställ degen i kylen som för bästa resultat ska ha en temperatur på 4-7grader. Lått degen långsamt jäsa i 1-2&3 dygn (runt 72 timmar)
  • Ta ut degen och dela den i antal pizzor du kalkylerat för. Forma degen till bollar och låt ligga i rumstemperatur 2-4 timmar innan du bakar ut dina pizzor som du självklart får toppa med precis vad som helst!
  • Hoppas att du lyckas med din pizza och tagga oss gärna på sociala medier så vi får se er fina pizza.

Har du redan gjort det här?

Dela med dig av din feedback

Läckerheter till din inkorg

Njut av handplockade recept och rekommendationer varje vecka

Du kanske också gillar

Kålpudding med Lingon
0
Pizza, Pajer, Gratänger mm

Kålpudding med Lingon

  • 4 Personer
  • Ca 60 mnuter
Spenatrutor
0
Pizza, Pajer, Gratänger mm

Spenatrutor

  • 1 portionerna
  • 35 minuter
Broccolipaj med bacon
0
Pizza, Pajer, Gratänger mm

Broccolipaj med bacon

  • 4 personer
  • Ca 60 minuter
KÖTTFÄRSBIFFAR MED OST & BACON I PARMESANSÅS
0
Pizza, Pajer, Gratänger mm

KÖTTFÄRSBIFFAR MED OST & BACON I PARMESANSÅS

  • 4 personer
  • Ca 50 min
Falukorvsgratäng med ostsås och broccoli
0
Pizza, Pajer, Gratänger mm

Falukorvsgratäng med ostsås och broccoli

  • 4 personer
  • 40 minuter
Paj med skinka och Purjolök
0
Pizza, Pajer, Gratänger mm

Paj med skinka och Purjolök

  • 1 normalstor paj, ca 4 pers
  • Under 60 minuter
Krämig kålpudding med grädde och kalvfond
0
Pizza, Pajer, Gratänger mm

Krämig kålpudding med grädde och kalvfond

  • 4 personer
  • ca 60 minuter
Krämig potatisgratäng med Kassler
0
Pizza, Pajer, Gratänger mm

Krämig potatisgratäng med Kassler

  • 4 personer
  • ca 50 min
Fyllda Paprikor
0
Pizza, Pajer, Gratänger mm

Fyllda Paprikor

  • 4 personer
  • 45 min
Kålpudding
0
Pizza, Pajer, Gratänger mm

Kålpudding

  • 6 - 8 pers
  • ca 48 minuter
Falukorv allt i en Gryta
0
Pizza, Pajer, Gratänger mm

Falukorv allt i en Gryta

  • 3 Person(er)
  • ca 20-25 minuter

0 Kommentar(er)

Logga in för att skriva en kommentar